Ispanağın Faydaları


Ispanağın Faydaları – İspanak Faydaları

- Kabızlık: Ispanak yemeği kabızlığı önler. Ispanak kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.
- Karaciğer: Ispanak yemek karaciğeri güçlendirir.
- Kalp Güçlendirici: Ispanak yenir.
- Yara Bere: Ispanak lapası yara ve berelere sarılır.
- Şeker: Ispanak yemek şekeri düşürür.
- Diş Çürümesi: Ispanak yemek diş çürümesini önler
- Kan Yapıcı: Ispanak kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Şiş Urlar: Ispanak lapası şiş ve urlara bağlanır.
- Hamileler: Ispanak yemeği hamileler için önemlidir.
– Ispanak Fazlası böbreği rahatsız olanlara zararlıdır. Zengin bir bitki olan ıspanak vücut için gerekli mineral ve vitaminlere sahiptir. Gözlere kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İçindekiler:Nitrat, Fosfat, Oksalat tuzları, Lesitin, Şeker, Klorofil, Yağ, Müsilaj, Saponin, İyot, A-C-K vitaminleri

Yorumlar