Isırgan Otunun Faydaları

Isırgan Otunun Faydaları – İsırgan Faydaları
- Kanser (Lösemi): Kansere ısırgan ve tohumları umut olmuştur. Yaprakları biraz kekik ve oğul otu ile kaynatılıp balla tadlandırılarak günde 3-5 su bardağı içilmeye devam edilir. Tohumu şalgam tohumu ve polenle beraber öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. Erken teşhiste kansere çağre olabilir. Geç teşhiste vücuda direnç verir.

- Vücudu Kevvetlendirici: Polen, keten ısırgan tohumu ile öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
- Hormon Dengeleyici: Çağımızda kimyasal ve konsantre öz gıdalar hormon dengesini bozmaktadır. Horman bozukluklarına karşı ısırgan bir umut olmuştur.
- Kadınlarda görülen kılçıkması Epilasyon: Erkek ısırgan tohumu (yeşil olur) balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. Erkek ısırgan tohumu sirke ile karıştırılıp devam edilir. Erkek ısırgan yaprağı (daha geniş ve yeşildir) biraz kekik karıştırılıp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
- Köselik: Dişi ısırgan tohumları (soluk yeşil olup sarımtırağa kaçar, erkek ısırgan tohumuna göre zayıftır.) balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. Dişi ısırgan tohumları balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. Dişi ısırgan yaprakları biraz kekikle karıştırılıp ıhlamur gibi kaynatılarak günde 3-5 su bardağı içilmeye devam edilir.
- Hücre Yenileyici: Çörek otu keten tohumu ve polen ısırgan tohumu ile karıştırılıp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. Yapraklarından çay ve ısırgan yemeği yumurtalı ıspanak yemeği gibi yapılıp yenmeye devam edilmeli.
- Saç Bakımı: Yaprakları kaynatılıp saçlar yıkanır.
- Mide Ülser: Isırgan tohumu, çam sakızı keten tohumu, çörek otu ve polenle karıştırılıp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. Isırgan yapraklarıkeik ve kantaronla karıştırılıp ıhlamur gibi kaynatılarak bala tadlandırılıp günde 3-5 su bardağı içilmeye devam edilir.
- Temriye: Isırganın yeşil yapraklarının suyu sıkılıp temriyeye sürülmeye devam edilir.
- Anne Sütü Arttıtıcı: Isırgan tohumu kereviz tohumuyla öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir.
- Bronşit: Isırgan tohumu, çörek otu ile öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir.
- Öksürü: Isırgan tohumu, çörek otu ile öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir.
- Balgam Söktürücü: Isırgan tohumu, keten tohumu ve ıhlamurla beraber öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. (Bu macunu gece yatarken yemeyin)
- İltihap kurutucu: Isırgan yaprakları kantaron ve kekik ile beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.
– Isırgan Çıplak elle tutulunca yapraklarındaki asit eli yakar. Eldivenle koparılmalıdır. Horman düzensizliğinine kökten çözüm ısırgan yapraklarıdır. 
İçindekiler:Urticosit, Potasyum, Kalsiyum nitrat, Formik asit, c vitamini, Demir klorofil, Cildi yakan (ısıran) asetilkolin, Histamin Tohumunda: Sabit yağ, Müsilaj, Tanen, Silisyum, Klor, Karoten, Lesitin, Kükürt, Magnezyum.

Yorumlar