Kabağın Faydaları


Kabağın Faydaları – Kabak Faydaları

- Kabızlık:
- Baş Ağrısı:
- Tenya, Solucan, Kurt öldürücü:
- Şişmanlatma:
- Sivilce:
- Kan yapar:
- Çıban ve şişliklere:
- İdrar Söktürücü:
- Sıtma:
- Safra:
- Zeka Açıcı:
- Basur ( hemoroid ):
- Öksürük:
- Sinirleri Yatıştırır:
- Kanser (Lösemi):
- Şeker:
- Temizlik Süngeri:
- Sırt Ağrıları:
– Kabak Soğuk mizaçlılara iyi gelmeyebilir. Telafisi: Kabak yiyip midesi bozulan kişi sirke ve süt içmeli, Soğuk mizaçlı kişiler için sıcak mizaçlı dere otuyla pişirmeliler. Halk arasında Peygamber Aşı olarak bilinir. Kabak yemeğine dere otu, sumak, defne yaprağı, maydonoz, sarımsak katılmalı. Çorbasına ise sirke katılmalı. Kabak çekirdeğini ayçiçek çekirdeğine terçih ediniz. Sinirleri yatıştırı, kurtları öldürür. Kabak vücuttaki asit fazlalığını dışarı atar. Karaciğer ve kalp (kalbe) fayda verir. İçindekiler:Şeker, Albümin, Nişasta, Sodyum, Uçucu yağ, Salisilik Asit, C vitamini, Demir, Phystosterin, Karoten, peponin, Reçineli ve yapışkan maddeler, Potasyum, Magnezyum, Fosfor, Ca. Çekirdeğinde: Az eterik yağ, katı yağ, linolen, olein, palmetin, stearin, Fitosterin, oksiserotin Solucan düşürücü madde, E vitamini

Yorumlar