Zeytinin Faydaları

Zeytinin Faydaları – Zeytin Faydaları
- Şeker: Zeytin yaprağı,kekik kaynatılıp birer su bardağı içilmeye devam edilir.
- Tansiyon: Zeytin yaprağı ile ökse otu beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
- İshal: Zeytin yaprağı ve ağaç kabuğu kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
- Siyatik: Zeytin yaprağı ve karpe budakları dövülerek topuklara bağlanırsa delip hastalık yapan sarı suları akıtır.
- Ülser: Zeytin ağacının sakızı,çam sakızı,keten tohumu ile karıştırılıp balla macun yapılıp birer tatlı kaşığı aç karnına yenmeye devam edilir.
- Bağırsak solucanları: Zeytin yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına sabah bir su bardağı içilir.
- Ağız içi uçuklar: Zeytin yaprağı çiğnenir.
- Vücuda kuvvet verir: Yeşil zeytin yemek vücuda kuvvet verir.
- Ağız kokusu: Yeşil çizik zeytin,yemek ağız kokusunu giderir.
– Zeytin Tuzlu zeytin , mide, karaciğer ve basura zararlıdır. Telafisi: tuzsuz zeytindir. Zeytin mide yanması yaparsa ( kantaron, kekik civanperçemi ) ile tedavi edebilirler. Piyasadaki zeytinlerin yapılma şekli (kostik ile tatlandırılıyorlar) yüzünden şifa unsuru taşımıyorlardır. Bu yüzden çizik yeşil zeytin şifalıdır.
 İçindekiler:Su, Protein, Yağ, Selüloz, Fosfor, Kükürt, Kalsiyum, Klor, Mağnezyum, A-C-E vitaminleri, Yaprakları ise: Tanen Reçine ve organik asitler içerir.

Yorumlar